En matplanlegger kan ikke bare spare deg for penger, men gjør også matlaging og innkjøp enklere. Bruk en matplanlegger for en uke så merker du fort at hverdagen blir litt enklere. Heng med for å lære mer om fordelen med en måltidsplanlegger, og lær deg prosessen i dag.
Unngå usunne fristelser med en matplanlegger
I stressende yrker med lange arbeidsdager og korte pauser er det lett å bli sulten. Da er det vanlig at man kjøper seg noe snacks i lunsjen, kanskje ikke av det sunneste slaget. Og kommer man utslått hjem etter en lang arbeidsdag, er det fort gjort å bestille en pizza gjennom et par enkle tastetrykk. Det er ikke like lett for alle å fylle livene sine med ren og naturlig mat, og en måte å endre dette på er planlegging av måltider.
I Norge lærer man om matplanlegging i skolegangen. Alt fra månedlige budsjett til vaske-programmer og handlelister finnes på pensum i norske skoler, men det er ikke alle som adopterer denne kunnskapen i sin livsfilosofi. Regelen er at man sparer tid og penger på å planlegge. Så hvordan kan man f.eks. bruke en matplanlegger for en uke på best mulig måte?
Spar tid på matlaging og innkjøp
Tar man utgangspunkt i et sunt kosthold, må man begynne med matvarene. De skal helst være økologiske, og handlelisten bør ha en stor andel frukt og grønt. Derfor er det lurt å sjekke hvilke av butikkene i nærområdet som har flest mulig av de varene man ønsker å benytte i det ukentlige kostholdet. Dersom man skal spare penger, må man selvfølgelig også ta prisen i betraktning.
Matplanlegger for en uke
Man skal ikke trenge å gjøre dagligvare-innkjøp mer enn én dag i uken. Hvis man ikke ønsker å dra på butikken, fins det nå også hjemlevering av dagligvarer i mange tettbygde strøk. Da slipper man å ha med seg handleliste og trille rundt på handlekurv eller stå i kø. Leveringstiden kan ofte tilpasses den enkeltes arbeidstid, slik at man finner varene levert på døren når man kommer hjem.
Når maten først er i hus er det lurt å tilberede de fleste ferskvarene innen to-tre dager og legge frukt i kjøleskapet. Det er bedre å lage dobbel porsjon og fryse ned til senere. Du bør også lage noen snacks slik at du kan få sunn og hurtig energi til kroppen. Da slipper man både innkjøp av nye ferskvarer og ekstra matlaging, og kan nyte en deilig restemiddag senere i uken.